2021-06-12 859 浏览
平时行开见到呢间店总有人等位,这个星期四嘅夜晚我哋决定嚟试吓入到去坐低之后,店员第一时间同我哋介绍餐牌里面嘅菜式,同埋介绍佢哋舖头牛扒嘅特色之处:Flat Iron占成只牛好细嘅部份,油少啲肉软。我哋两个点左一份系牛,一份系猪先上嘅系松露薯条,呢度幼薯条系可以无限添加,佢炸得好干身香口, 松露味道都几出。不加任何调味料食也好味。如果加埋黑椒或埋茄汁食又系另一感觉。我哋习惯食5成熟,煮得刚刚好,肉质唔错,牛肉味香浓。呢款嘅特色系以四种煮法嘅洋葱一齐配合牛扒,不同煮法嘅洋葱的熟嘅程度,及唔同烹调方法令洋葱突出各层次,味道更提升。炸洋葱片香口;煎炒洋葱突出其本身独有嘅香味:洋葱碎配合牛扒一齐食令到味道更融合:洋葱圈劲鲜甜,而家谂起都好挂住一上枱有啲感到意外:咁大份嘅!哈哈肉都好林,配合埋蒜头一齐食更加好味。配菜嘅灯笼椒好香甜,整体感觉唔错呢度嘅饮品选择亦都有好多,我哋拣咗一杯特别嘅柠檬茶,同埋一杯特别嘅果汁店员说他们舖头嘅柠檬糖浆系特有嘅配方去煮,有柠檬嘅香气,同时带出咗一个焦糖嘅味道。羽衣甘蓝果汁都系第一次试,果汁当中日加入唔同嘅水果及薄荷叶,味道更加特别唔错嘅一餐!值得再次帮衬

Flat Iron占成只牛好细嘅部份,油少啲肉软。
我哋两个点左一份系牛,一份系猪
松露薯条

平铁牛扒

我哋习惯食5成熟,煮得刚刚好,肉质唔错,牛肉味香浓。

西班牙猪安扒

一上枱有啲感到意外:咁大份嘅!哈哈