2021-10-03 334 浏览
夏日熱辣辣想係商場舒舒服服食番餐好,醒起之前行過睇落唔錯嘅紅葉茶屋平時唔洗等位,點知今日差唔多8點都仲有十個八個排緊隊🥲因為想試佢個壽喜燒醒起同一層另一邊嘅紅葉酒場都有,呢邊唔洗等可以直入😆睇過menu應該大部分茶屋嘅菜式酒場都有,不過酒場睇落就好似比較專門食牛,有更高級嘅選擇,但唔想等位去酒場都一樣食到茶屋menu,大家可以留意番😝-🍤天婦羅咖喱烏冬定食 $108咖哩似平時超市買到一包包即食咖哩,唔會難食不過無驚喜。男朋友表示份量偏少食完唔太飽,整體屬於正常中規中矩之選。-🐮和牛肉壽喜燒定食 $158食得出同平時啲牛肉唔同,口感係軟熟啲同埋脂肪多少少,不過唔係好掛到湯,要連湯飲先有壽喜燒感覺,牛肉份量唔算少👌🏻配料有豆腐、冬菇同娃娃菜,簡簡單單呢幾樣配料都係我最愛,讚🥰整體唔錯如果用鍋上熱住會更好更符合壽喜燒感覺~-🥭芒果&西柚紅茶 $38唔太甜幾好飲,解渴之選,可以一戰👌🏻-總結:食物質素唔錯,可惜份量偏少定價略高,到此一遊系列。
🍤天婦羅咖喱烏冬定食 $108
🐮和牛肉壽喜燒定食 $158
🥭芒果&西柚紅茶 $38
唔太甜幾好飲,解渴之選,可以一戰👌🏻
總結:食物質素唔錯,可惜份量偏少定價略高,到此一遊系列。

天婦羅咖喱烏冬定食
天婦羅咖喱烏冬定食