2010-08-29 45 浏览
原本book 左一间cafe ,, 点知西洋菜南街个度无啦啦封路,,去唔到个间cafe 我扲住个蛋糕找cafe 帮我的朋友庆祝生日,,见到呢间咪上去睇下有冇位.上到去问仲有冇4个位,,佢话冇,,,,,我仲问有冇收切饼费,,佢话冇,,太好了我俾个蛋糕佢雪住先,,之后去接我的3个 FD 上黎.呢间有别于其他cafe ,, 因为佢不是西式,,而是台式的.叫左4个餐 ($62) 一齐分黎食 ,,,每个包一杯野饮....我要左青苹果红茶,,杯野饮只色唔系几好,,屎绿色,,,不过饮落都几好味 炭烧鸡扒饭: D烧汁好好味,,鸡扒一般,,有鲁肉系饭面,,不过D鲁肉唔多汁 ,,鲁肉都唔多 ,,仲有菜莆蛋 & 菜,,几好味,,不过冇乜特别,,,菜系炸过,,好多油 烟薰鸭胸饭: 鸭胸几好味,,不过食落唔似烟薰过,,又系配鲁肉饭 & 菜莆蛋 & 菜 香酥蟹盖饭: 香酥蟹几好味,,不过又系配鲁肉饭 & 菜莆蛋 & 菜 台式盐酥鸡饭: 最好味的一个,,盐酥鸡食落一D都唔''鞋''口,,好好味,,,,但又系配鲁肉饭 & 菜莆蛋 & 菜,,,冇也新意个度有两个人咁大的啤啤熊,,好可爱,,环境几好,,有野玩,,仲有
我俾个蛋糕佢雪住先,,之后去接我的3个 FD 上黎.

个度有两个人咁大的啤啤熊,,好可爱,,
环境几好,,有野玩,,仲有漫画

服务几好,,佢地得两个人,,一男一女,,男的很有善,,女的唔系几有善

呢度好在唔收切饼费,,不过有加一,,加一后每人$69,,呢D台式饭,,碟碟配菜都一样,,唔值呢个价,,不过睇在佢唔收切饼费 & 服务都几好,,,会再黎
2010-08-25
庆祝纪念