2009-02-24 8 浏览
昨晚跟朋友二人在 CWB 念食乜, 2个人都想鱼, 突然记起有朋友介绍, 话呢间个鱼头煲同顺德公有得 fight, 去到时好静得 4, 5 枱客, 一出有 d 惊 "nine" 嘢, 不过都上到来不妨试吓!可能因为客少, 都几好服务, 成日收碟, 加水! 点𩠌时, 个 waitress 介绍个鱼头煲做特价, 平日 $98 今日 $68, 一煲有 4 个 , 我仲要求多姜葱, 好快来到, 跟顺德公一样用一个大黑砂锅上, 好香好干身, d 肉好滑, $68 超抵食! (佢话系野生鲩鱼头?!) 仲叫咗个姜葱鸡, 都系用大黑砂锅上, 有鸡味都够滑, 用黑砂锅上保温比较好, 虽然我食鱼头好慢, 但 当我食到d 鸡时仍然热, 唔错! 再叫咗个 "登" 汤, 昨晚有 "天麻海雀煲鱼头" & "螺头煲猪", 我地两个靓女就拣咗"天麻海雀煲鱼头" 去头痛嘛, 一盅 $88, 每人都有 3 碗多, 好重药材味, 正呀! 比较可惜个汤最后冻咗, 可能我地食得太慢!在落单时, 个 waitress 就话帮我地留 2 个双皮奶, 我唔系钟意奶嘅人, 所以俾咗一半俾我个 friend, 哈! 食落𠮶种香

比较可惜个汤最后冻咗, 可能我地食得太慢!

在落单时, 个 waitress 就话帮我地留 2 个双皮奶, 我唔系钟意奶嘅人, 所以俾咗一半俾我个 friend, 哈! 食落𠮶种香味似 Cream 呀, 连我唔钟意奶嘅人都食晒, Good ar!

埋单$316, 原来星期日至四仲有 8 折。 在我哋食到 9 点时, 开始多咗 d 枱, 好似有宵夜时段! 昨晚就地坐咗好耐 ( we are the last table), 8 pm 到 11:45pm, 但d 伙记完全冇想叫你走你嘅眼神或行动!
  • 鱼头煲
  • 双皮奶