2024-01-05 51 浏览
今日同班朋友嚟到观塘食饭,观塘伟业街出名好多野食。呢间餐牌都几多选择,呢间系任食,所有食物野饮自取,食完酸菜鱼锅中可以打边炉。🤗其中,最让我印象深刻的----酸菜鱼锅。以新鲜的鱼为主料,配以酸菜和多种香料,烹制而成。鱼肉鲜嫩多汁,酸菜的酸味与鱼肉的鲜美相互融合,口感极佳。另一道-----麻辣小龙虾。麻辣小龙虾系重口味食客嘅至爱,其中𠮶种刺激嘅麻辣滋味令人垂涎三尺。小龙虾本身鲜美嘅肉质配上独特嘅香料同辣椒酱,真系将佢嘅味道提升到另一个层次。啲小龙虾煮得啱啱好,壳易剥而肉感扎实,每一口都充满咗海鲜嘅甘甜同埋麻辣酱料嘅丰富层次。更加厉害嘅系,呢道菜嘅辣度可以根据自己嘅口味去调整,由微辣到超辣都有,所以无论你钟意辣到出汗定系轻轻地带辣,都可以享受到小龙虾带嚟嘅满足感。除咗辣味,啲花椒仲提供咗一种特别嘅麻感,食咗之后有种舌头发麻嘅刺激感,真系太过瘾啦!好多时食小龙虾都会配啲啤酒,有助消除辣味,亦令啲虾肉嘅鲜味更加突出。麻辣小龙虾绝对系一个社交场合嘅好选择,一边倾计一边剥虾,夹杂住酒香嘅辣香真系令人心情大好。如果你钟意挑战味蕾,麻辣小龙虾绝对唔会令你失望。而------澳洲M5和牛,这种和牛肉质细
而------澳洲M5和牛,这种和牛肉质细腻,口感丰富,入口即化。

酸菜鱼锅、麻辣小龙虾和澳洲M5和牛都展现了高超的烹饪技巧和丰富的口味。所有既食物分量都几多,整体嚟讲都系出色咁嘅。呢度饮品都系任饮,都几推介朋友嚟试下。

味道:8/10 质感:7/10回头率:7.6/10