2023-02-27 568 浏览
当年住长洲,绝少帮衬北帝庙果边d海鲜店,反而最多去BBQ.今次入去长洲影樱花兼探吓D旧街坊,顺道过去食埋饭先出反香港.深知系海鲜街揾位不易,所以准备 Plan A Plan B,揾唔到位就出香港先食晚饭,行过苏波记,见到有位,于是坐系海边食晚饭.海鲜街有成十多档餐厅,已经忘记咗手势最好系边间,而且一早已知道好多低质店,所以无期望就无失望.点咗姜葱鲍鱼,椒盐软壳蟹,娃娃菜,椒盐鲜鱿,蒸扇贝.曾经系长洲东湾摸过蚬,知道当地D蚬超好食,壳大肉大,唔系壳大肉细,问D待应妹妹豉椒炒蚬系咪长洲蚬,答覆吞吞吐吐话系,9成吹水啦,见上枱嘅菜都系细细碟,所以叫埋豉椒炒蚬.首先所有菜份量都过低,偷工减料! 姜葱鲍鱼叫做最满意,够软够鲜甜,软壳蟹够脆但太油腻,蒸扇贝得三只虽然够大只但粉丝过少,口感比较韧,椒盐鲜鱿太细,又一偷工减料之作.炒蚬,壳细肉细,肯定唔系长洲蚬,呃人!另外叫两罐汽水,追四次都未见.无那那又上蚝饼俾我,转头又上蒜蓉开边虾俾我,无点嘅小菜一碟一碟上俾我,好明显D单乱哂笼!虽然无期望,但唔会再帮衬吧! 亦都唔见意大家去帮衬.
当年住长洲,绝少帮衬北帝庙果边d海鲜店,反而最多去BBQ.

点咗姜葱鲍鱼,椒盐软壳蟹,娃娃菜,椒盐鲜鱿,蒸扇贝.

炒蚬,壳细肉细,肯定唔系长洲蚬,呃人!

另外叫两罐汽水,追四次都未见.

虽然无期望,但唔会再帮衬吧! 亦都唔见意大家去帮衬.