香港好少有埃及菜嘅餐廳, 所以去呢度試吓佢乜料啦! 首先一入到去已經覺得有少少焗,跟住我哋後面有個食客主動問個侍應: 其實有冇開冷氣咖?個侍應話: 我哋唔開冷氣㗎, 不過通風好好 (本人唔覺得通風有幾好, 佢自己唔熱啫, 不過食緊熱嘢嘅你,我覺得點都會有啲熱囉🥵) 咁坐低咗就算啦, 照食啦~ 首先叫咗個肉丸, 我奉勸你都係唔好叫啦,,, 事關著名i傢俬舖個肉丸仲好食過呢個🤷🏼‍♀️ 佢呢個肉丸完全冇咬口,你feel到係好似用滾水浸咗好耐咁,而且冇乜肉味嘅。食都係食個汁嘅味道嘅啫🤷🏼‍♀️之後叫咗個雞肉伴有幾新鮮蔬菜泥窩,第一次食啲咁嘅質地嘅嘢,都幾特別嘅,好可惜嘅係佢雞肉得四舊肉仲要細細地 (大概1/5隻手掌咁大) 🤷🏼‍♀️不過味道都算幾好嘅. 可以試吓咁囉! 同埋個薯仔比較硬喎,可能埃及人係咁樣食 🥔? 😂另外叫咗個羊脾,呢個幾好食羊肉有啲”蘇”, 唔食得”蘇”嘅朋友千祈唔好叫😂 佢個飯呢, 你見到一條條啡色, 其實係面嚟㗎🫣佢啲飯同面要一齊食😂
香港好少有埃及菜嘅餐廳, 所以去呢度試吓佢乜料啦!

咁坐低咗就算啦, 照食啦~

首先叫咗個肉丸, 我奉勸你都係唔好叫啦,,,
事關著名i傢俬舖個肉丸仲好食過呢個🤷🏼‍♀️

佢個飯呢, 你見到一條條啡色, 其實係面嚟㗎🫣
佢啲飯同面要一齊食😂