难得认识左十几年既老朋友,今天又有买表的热潮,就在出发买表前顺便去元朗吃个午膳,今次佢又话有新推介,系食吉列猪排,我心谂明明知道我唔中意食吉列猪排都要带我去...系唔系玩野架...都算拉..同佢入左呢间吉猪店,我保险地叫左一个芝士肥牛煲配薯蓉,再加个三文鱼小菜,加白桃梳打 $128.00 加一....肥牛煲芝士,本来都觉得肥牛同芝士已经冇得输,但原来最美味反而是充满冬菇味道的冬菇...最感特色是那前菜,薯蓉配柚子汁,绝配清新果感😎其实..这间餐厅出名的是咖哩吉列猪扒饭😁我平时不爱吃猪扒,更怕吉列猪扒的硬脆皮口感,所以今次得我老友佢自己叫....佢比左两旧我食....真心有惊喜!!!吉列猪扒入口没有这种感觉,反而微脆肉质软硬适中, 咖哩味道不会偏甜, 下次心血来潮想吃炸猪扒 这间也是个好选择😋
2020-05-23