2021-01-30 718 浏览
好耐冇去湾仔行吓,所以就走咗去囍帖街𠮶头行吓,行吓行吓有啲肚饿,路过见到有间新开嘅日本餐厅,见到门口个午餐,哗,好似好抵食咁㖞,于是就入去试吓啦间餐厅真系好似日本𠮶啲咁,要响门口嘅自动售卖机入钱买飞仔,不过会有职员帮手嘅,对于年长少少嘅屋企人来讲,佢哋觉得咁样好得意好新颖虽然餐厅叫牛极,理论上应该食牛会好啲,但系因为我本身唔食牛嘅,所以就叫咗个鳗鱼午餐,我屋企人就叫咗个黑豚腩片每一个午餐,会跟一款日式沙律,有热汤,同埋日本米饭,以自助形式自行加添(不过,留意返疫情期间如果离开座位嘅时候系需要带返口罩嘅,职员系会留意住个情况㗎!)上菜嘅时候,无论你叫咗鳗鱼定豚肉,佢都会放响热石上面,保持住温度,一路食,一路都仲系热辣辣㗎,冬天嘅时候食真系超正而我食嘅鳗鱼,由于有鱼油嘅关系,一路热住佢,啲鱼油一路渗出黎,D鱼香味真系超好送饭呀 妈啊~我觉得我吸收咗好多Omega3啊响牛极叫鳗鱼,我相信啲人一定话我系傻,但系食过你就知其实佢嘅鳗鱼一样做得好出色

鳗鱼
2020-12-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
鳗鱼