2012-03-31 162 浏览
这间日本食品店,细细间,价钱贵贵地,估唔到佢可以甘耐都唔执岩新开时,觉得佢味道都唔错,贵少少都算值的,但而家不论铺面或是食物都愈来愈差。平时都系食开饭个类(-开头食个几次都好味,但慢慢就愈来愈细份,味道愈来愈差。),贪佢送饮品。但今日就决定试一试汤面类---日式鸡扒乌冬,无野饮$35。↑可以睇得出好多油!汤系味精加热水冲出黎,扮晒系猪骨汤实际得个咸字,完全唔觉有猪骨味,仲咸过出前一丁个汤粉:鸡扒食落去似平时7-11叮叮个野味,不会太硬都几{林},不过咸左少少,而且好细块(比女仔手掌仲要细),甩皮甩骨;乌冬又系现成野,包装乌冬,不过佢煮得几{林}岩我口味;最好味就系佢d香{算},一路行番屋企一路闻到佢阵香味,唔错。其实贵唔系一个问题,问题系又要收得贵,又要俾个客见到你用咩牌子现成货,俾人见到你系点冲个汤出黎。同埋煮一个咩都现成的乌冬,要等成10分钟甘耐?
这间日本食品店,细细间,价钱贵贵地,估唔到佢可以甘耐都唔执

日式鸡扒乌冬
↑可以睇得出好多油!

乌冬又系现成野,包装乌冬,不过佢煮得几{林}岩我口味;

同埋煮一个咩都现成的乌冬,要等成10分钟甘耐?
2012-03-31
等候时间
10 分钟 (外卖自取)