2022-11-15
2022年10月28日 星期五今晚收工之後去左沙田新城市廣場行一陣街,去到一田百貨既時候聞到一道好香嘅味道,好自然俾佢吸引左過去原來係呢一間原祖之味古早味蛋糕新鮮出爐,難怪會咁香,裡面睇得到成個焗爐放左係中間,廚房都好整潔餐牌上面提供左好多唔同既味道,比較大路嘅有原味同海苔肉鬆,最估唔到既係有流沙鹹蛋黃同OREO曲奇味,特別係OREO,因為老婆好鐘意食,所以最後我買左呢個味同肉鬆味返去店員係裡面精心挑選最靚果件俾我,但其實每一款都好吸引,賣相都好好同場見到原來仲有蛋香酥皮蛋撻賣,就咁睇圖都覺得唔錯,下次再嚟一定要試下返到去屋企打開既時候發現仲係微暖,切落去好鬆軟,一d都唔痴住把刀,個蛋糕仲幾彈手添,呢個係海苔肉鬆味,上面鋪滿肉鬆同海苔碎,每一啖食落去都充滿鹹香,肉鬆同蛋糕好夾至於另一款就係OREO味,餐廳將餅整成細細塊,撈埋落蛋糕到,由鹹轉做甜,味道又神奇地配合,唔會過甜,老婆即時已經食左一半有多,果然女人食甜點係有第二個胃