2014-08-15 1731 浏览
见到个名咁有趣既肚饿了打入左tst 既3甲, 即刻去试下.上到去, 铺位好细, 坐位几窄. 待应同我地讲d 台大部份都俾人book 晒, 得返d 排排坐望窗口 or 面壁位. 好彩我地早上去, 当然选望窗, 不过如果坐满人, 都唔敢想像佢个转角位点坐?冬荫公焗海鲜珍珠饭. 冬荫公味道唔系想像个种味, 不过都系酸酸辣辣, 好醒胃. 海鲜系d 细细粒既雪藏货式, 有虾, 鱼肉, 青口仔, 墨鱼, 蚬肉. 好彩个汁好味, 挽回不少分数.饺子鸡翼好细只, 我以为叫左烧鸡翼尖. 同埋酱汁太多, 我食唔到入面系咩涵!厚切牛舌好好味, 好软熟, 个味都好好. 不过 $4x 就真系太贵. 我去蜀一烧都系$18 一串, 虽然无佢咁淋, 但系抵太多.蒜蓉海鲜d 蒜蓉味好正, 海鲜都有鲜味, 不过都系细只左d 同埋贵.其实呢餐食左成$400 但系唔饱.....味就一dd 好食, 但就真系几贵.
见到个名咁有趣既肚饿了打入左tst 既3甲, 即刻去试下.

冬荫功汁
惹味烧饺子鸡翼
盐烧厚切牛舌
蒜茸烧蚝, 蒜茸扇贝, 蒜茸虾
2014-07-21
冬荫功汁