4K
2016-11-01 4687 浏览
大前日(29-10-2016 Sat)晏昼,同老公,女友人WK行完街,虽然我未肚饿,但佢o地肚饿,都系时候食饭.去边o度食?老公话呢o度,其实佢想食好耐.OK咁o黎食啦.full晒,但好彩等唔太耐就有位,我o地安顿o左就睇menu,见到$308.00o既双人餐A好吸引咁,而且呢日一张单帮趁满$300.00,就送赤虾或三文鱼一盒.于是我o地决定要呢个,三人分.我走去俾钱落单,佢问我赤虾同三文鱼拣边样?我答赤虾.佢问咁多人拣赤虾?之后亦问我坐边?我指一指,佢就话嗯,知道,俾两个托盘你.我返埋位等.冇耐,佢o地就递上两碗好大碗o既汤,当佢发现原来我o地系三个人share食时,佢就俾多个托盘我,同问我要唔要多个碗?我答要.好,先睇两碗汤,系海带三文鱼面豉汤,料都几多, 面豉汤咸淡适中,亦唔会太稀, OK.几分钟后,先送上送o既赤虾,咁我o地先食啦,原以为送o既o野质素一般,点知唔系,唔差亦算鲜甜,我冇蘸之后随饭送o黎o既wasabi同豉油食都冇问题,正.再过几分钟,海鲜丼同三文鱼赤虾丼到o黎,我捧落o黎时,饭系热o既.而卖相好靓,有朵菊花o系o度,完全日本feel.赤虾唔再讲喇,三文鱼刺身,蟹

menu

好,先睇两碗汤,系海带三文鱼面豉汤,
海带三文鱼面豉汤
料都几多, 面豉汤咸淡适中,亦唔会太稀, OK.

几分钟后,先送上送o既赤虾,
送o既赤虾

左:海鲜丼,右:三文鱼赤虾丼
赤虾唔再讲喇,三文鱼刺身,蟹柳,带子同唔知咩背都正常唔鯹,海胆亦靓,好好送饭,真系好正.

之后到芝士龙虾同烧赤虾,好香,呢啲就系吸引食客o既味道.

我先食烧赤虾,
烧赤虾
由于我懒得用手掰壳,就咁用口食,好咸香,虾肉爽.

然后到芝士龙虾,
芝士龙虾
芝士都咸香, 龙虾有好多膏,
多膏龙虾
肉都爽口.

而呢o度可以自己斟柠水饮.

服务:

开头我o地坐低后,疑惑双人餐A系咪有咁多o野,问问职员,佢就有少少晦气咁叫我老公等阵.之后就好返声气问同解答我老公o既问题.

收钱o个位简直OK啦,之后佢o地o既服务都好好,好有礼.

就连收托盘o既大叔都好有礼貌.

4.9分

环境:

只有bar枱唔紧要,佢o地以美味吸客.不过枱下面冇架可以俾客人摆o野,就唔多好,建议装一装.

4.5分

其他:

Menu冇写海鲜丼有咩海鲜,只可以睇相,呢个有啲美中不足.

但总括o黎讲,呢餐食到我o地好满足同开心.
2016-10-29
等候时间
4 分钟 (堂食)
$102.67 (晚餐)
海带三文鱼面豉汤
送o既赤虾