2023-11-29 18 浏览
。O小姐。虫草花胶鸡煲。日常。平日两个人谂唔到食乜,今日难得有三个人,又见开始有啲冻,咁呢个时候最好就系去食鸡煲!附近究竟有啲咩食呢?揾吓揾吓咦见到呢间又有烤鱼又有鸡煲,又好似评价唔错,咁就去帮衬吓啦。!如果要嚟呢间舖头,喺宝琳站出,跟住向右边过马路,跟住一路再向左边行,见到路口再转返入去就会揾到呢间舖,都唔系好远嘅,其实大概6-7分钟就会行到。由于前日先食完鱼,我哋最后决定食个鸡煲,但普通鸡煲又好似成日食,见到佢有虫草花胶鸡😳好似好补咁,咁就会一会佢啦!我哋叫咗一只鸡,另外再嗌咗个半半嘅生蚝,一半系四川麻辣,一半系蒜蓉,另外唔少得嘅梗系要烧茄子!先讲返个鸡煲,佢虫草花都多嘅,花胶都确实有食到,当然多几块会更加开心☺️先要赞一赞个味道,唔会话好咸好需要成日饮水,之前食过唔少鸡煲,普遍都偏咸,但呢一个味道啱啱好,鸡系非常之足够,我哋三条友都食极极都食仲有😅食到好饱生蚝方面,无论系四川或者系蒜蓉,对于我嚟讲都好辣🥺不过佢蒜蓉真系好够,唔使钱咁,我钟意,而且生蚝都饱满嘅👍🏻另外就系最钟意食嘅烧茄子,茄子上面全部都系蒜蓉! My favour !!! 不过如果佢烤得再㶶返多少少会好啲。食鸡煲,点
。O小姐。虫草花胶鸡煲。日常。

川辣及蒜蓉生蚝

烧茄子

鸡煲,点少得啤一啤佢,本身叫咗支蓝妹,太细致,冇睇到原来佢系细支装,最后叫咗支青岛🤣

埋单七百几蚊,价钱同味道质素都成正比,唔错,食完埋单出到去仲见到佢做紧特价一蚊一个𩠌!!下次要再嚟食过!!
用餐时段
川辣及蒜蓉生蚝