2024-01-12 686 浏览
这家餐厅嘅食物真系正!首先一试个蟹肉伊面,🦀鲜甜的蟹肉扑鼻而来,混合咗喺Q弹嘅伊面之中,一啖咬落去真系有种鲜味由舌尖渗透到心坎里。伊面弹牙得嚟唔会太硬,真系讲到我都想再去一次!再讲下虾多士,唔同于其他地方嘅平平无奇,呢度嘅多特别🦐😋,薯蓉同火腿嘅加入令口感层次丰富无比,多士外脆内软,虾肉爽滑,每一口都系享受!而家讲吓谷古,佢嘅浓郁香气好迷人,饮得我好满足。你话,成个人都暖笠笠,𠮶种香浓味道真系由头暖到脚尖。我觉得这种经验,在其他地方真系揾唔到。总括黎讲,这家餐厅带俾我一种温馨嘅怀旧氛围,令我回味无穷。下回我一定要再嚟,唔止因为想食其他菜式,仲有就系想再感受吓,𠮶种简单但充满人情味嘅旧日香港。呢度系一个可以同三五知己,叹番杯谷古,嗑两口家常小菜嘅好地方。食得开心,讲笑声嘈嘈闭,真系饮食男女都会爱上嘅一个食堂。🍲💖