2012-08-24 202 浏览
生日, 屋企人请食饭. 老豆妈子话去东江鸡.其实以前都听人讲好多次, 成日话黎道啲鸡好食. 咁屋企人请我紧系无所谓话去边啦. 不过真系好耐无去过黎间野.去到, 可能好多都一家大细去食, 所以食饭时间比较耐, 等位等左一阵, 廿分钟左右啦.坐抵左, 大至上上菜都上得几快, 唔洗等好耐.最快黎既系炒菜, 正常味道, 唔会好差.气玉紧系只鸡啦, 沙姜鸡一只, 肉质口感比起其他厅餐真系好啲, 味道岩岩好又够热. 果然系招牌菜 不过如果比起只鸡, 其他小菜真系几一般.如果食鸡, 嚟道会系好既选择. 一家大细都唔错.五个人, 埋单大约400蚊. 价钱都几合理. 不过就无乜惊喜.
生日, 屋企人请食饭. 老豆妈子话去东江鸡.

坐抵左, 大至上上菜都上得几快, 唔洗等好耐.

最快黎既系炒菜, 正常味道, 唔会好差.

不过如果比起只鸡, 其他小菜真系几一般.

如果食鸡, 嚟道会系好既选择. 一家大细都唔错.

题外话/补充资料: 黎间野咁多年黎, 出品都算系KEEP到, 鸡既质素会比一般餐厅好. 可能自己喺大陆工作过一段时间, 如果喺香港计, 鸡算唔错, 不过比起大陆黎讲真系好麻麻. 香港真系可悲, 想食好既鸡就只能够去到黎个地步. 如果系咁, 我真系想食好既鸡不如返大陆食好过啦... 上面不论炆鸡蒸鸡都比香港黎啲所谓出名食店好. 我觉得香港人真系好惨...
2012-08-14
庆祝纪念