2020-10-25 455 浏览
第一次同男朋友黎鲗鱼涌,见佢依间都几吸引就入左黎,店舖位置都几隐蔽下但又几易揾到😂近地铁站。假日黎都吾算太多人,都吾洗等位就入得,但见佢既外卖都冇停过手,都算几旺下。我地嗌左台式担担面配猪扒、红烧牛肉面、台式盐酥鸡同珍珠奶茶。担担面比我想像中浓味,同上海担担面个味都几似,都几重麻酱同花生味,而且仲有d辣味,而个猪扒都几入味,又吾会鞋口。就咁睇红烧牛肉面其实已经有成三四旧大既牛肉,吾系啲牛展块,成旧又淋又入味个汤底好似有啲药材味咁甜甜地,绝对吾系味精味,而个面都岩岩好,索到啲汤,好入味呀盐酥鸡既份量都吾少,适合两至三个人share食,炸得外脆内软,系台湾既味道呀!反而珍珠奶茶就一般,其实都几重茶味,系啲珍珠淋左少少,但整体黎讲可以回头呀!而且餐厅仲好好送左花生麻糬俾我地做甜品食,好香花生同黄豆粉味,又烟韧,!
台式担担面配猪扒
红烧牛肉面