2023-09-08 56 浏览
平时我哋都好少在外面餐厅同食肆食火锅,因为中式打边炉通常要叫好多食物,亦都要好多人一齐先食。今日放学经过呢间8锅臭臭锅好似几得意,就算一个人都可以☺️仲有好多唔同味道的锅选择。细佬就拣咗芝士牛奶锅,有娃娃菜,日本南瓜,豆皮虾卷,香菇贡丸,麻吉烧,沙白,香菇,蟹柳,金针菇,炸枝竹,鸣门卷,鸡蛋,王子面(半个),芝士片,蛋饺,黄金鱼籽球。一个锅内有十多种的食物,真系好丰富,好满足。芝士味好浓,好适合小朋友食。这个芝士牛奶锅和蕃茄白豚锅是比较适合小朋友的。 有时家长想食辣,又要迁就小朋友不可以食麻辣火锅,我觉得这个一人一锅的台湾火锅做法非常好,因为可以满足每个人的口味。另外,肥牛片是芝士牛奶锅已包的,我哋还可单点不同的食物,如麻吉烧、豆皮虾卷及白豚肉片。🌟金桔柠檬绿茶酸酸甜甜又有绿茶味,食火锅就最啱啦。🌟 巨峰提子梳打香甜的巨峰提子梳打好解渴,如果食辣嘅时候会真系好好饮。🌟士林麻辣臭豆腐麻辣又香又惹味,配合臭豆腐绝对系小食嘅好选择🤤

🌟金桔柠檬绿茶
酸酸甜甜又有绿茶味,食火锅就最啱啦。

🌟 巨峰提子梳打
香甜的巨峰提子梳打好解渴,如果食辣嘅时候会真系好好饮。

🌟士林麻辣臭豆腐
麻辣又香又惹味,配合臭豆腐绝对系小食嘅好选择🤤
2023-09-05