2020-06-03 1751 浏览
五月份真系好多同事生日,其实都仲未同佢哋食晒饭,唔紧要啦,有拖冇欠🤪今晚三个请一个嚟到依间尖沙咀嘅肚饿了,预先book位6:30,我同肥仔准时到达,天口咁热梗系第一时间叫住两杯啤酒等𠮶两个女人啦🍻啱啱饮咗一啖,另外两个女人就嚟到,可以叫嘢食🥳🥳🥳室内环境手工啤酒非常有特色😎佢两个未坐低我已经饮紧啤酒🍻烧韭菜,其实佢嘅味道介乎于大陆烧烤跟日本烧烤之间,冇大陆𠮶啲咁从未,所以都几啱香港人😋其实我都唔记得以前系乜嘢,好似系烧鸡肉, Juice🤩猪颈肉烧到啱啱好,中间仲有少少粉红,但系熟晒嘅冇问题,送啤酒一流🥰其实我唔系好食鳗鱼,应该话唔会特登叫黎食,但系依条烧鳗鱼真系好好味😧饺子鸡翼,当然里面唔系有只饺子喺度啦,佢系入面酿咗饺子嘅馅料,野味、饱肚🤗扇贝,我觉得蒜蓉比扇贝更好味😝烧茄子,同大陆𠮶啲好唔同,你会见到上面全部都系炸蒜蓉,唔知大陆𠮶啲蒜蓉辣椒葱花,各有特色😄炭烧黑臀肉,不过不失😚烧金菇牛肉卷,同我妈咪整嘅差唔多🤣其实唔算贵,系我哋饮咗九杯啤酒,如果唔饮啤酒其实每人都系两三百,尖沙嘴区算系抵食😜😜
啱啱饮咗一啖,另外两个女人就嚟到,可以叫嘢食🥳🥳🥳

室内环境手工啤酒非常有特色😎

啤酒

佢两个未坐低我已经饮紧啤酒🍻

烧韭菜

烧鸡肉

其实我都唔记得以前系乜嘢,好似系烧鸡肉, Juice🤩

猪颈肉

原条烧鳗鱼

香烧饺子鸡翼

扇贝

扇贝,我觉得蒜蓉比扇贝更好味😝

烧茄子

烧黑豚肉

炭烧黑臀肉,不过不失😚

金菇牛肉卷

烧金菇牛肉卷,同我妈咪整嘅差唔多🤣

2020-05-26
庆祝纪念