餐厅: 天 · 悠蔬食
资讯:

2024-04-22 29 浏览
最近都关注健康多左,都想食得较为清淡些清清肠胃。但有唔想只系食salad咁dry⋯听住荃湾Friend讲有间新潮素食,今日行开荃新天地,可以trytry!!餐厅系行少女风,粉色系,座位都几好,有sofa位,坐得舒服!Menu有散叫同set,晚餐set如果唔加钱,包一个主食+饮品+甜品当日我就加左$20要左汤+前菜,又加左$28 upgrade甜品🌟周打黄耳桃胶忌廉浓汤🌟姬松茸椰子黄耳竹笙炖汤好足料!好饮!返到屋企都唔特别口渴,证明冇咩味精!🌟前菜:罗马番茄藜麦配胡麻酱🌟前菜:四喜烤麸🌟素腊肠猴菇花菇煲仔饭($198)好好味!d腊肠好似肉,但就比真肉「琳」好多!猴菇都好似腩肉,但当然冇咁油啦!d饭系珍珠饭,虽然冇肉汁,但都好好味!🌟和风照烧汁素鳗鱼薄饼($188)素鳗鱼就唔太似真肉,但配左d芝士,然后饼底又焗得松脆,所以配埋好味!🌟宇治抹茶千层班㦸唔甜好味!🌟杏汁椰香红豆糕好重杏仁味,比平时特别!🌟餐饮:苹果芦荟冰茶🌟餐饮:咸柑橘蜜当晚都见到差不多full hse,好多都系gathering,4个人以上,望望餐牌原来可以订4/8/再多的餐!服务都好贴心,我话个位风好大,姨姨就帮我关细左天

最近都关注健康多左,
都想食得较为清淡些清清肠胃。
但有唔想只系食salad咁dry⋯
听住荃湾Friend讲有间新潮素食,
今日行开荃新天地,
可以trytry!!

餐厅系行少女风,
粉色系,
座位都几好,
有sofa位,坐得舒服!

Menu有散叫同set,
晚餐set如果唔加钱,
包一个主食+饮品+甜品

当日我就加左$20要左汤+前菜,
又加左$28 upgrade甜品

🌟周打黄耳桃胶忌廉浓汤

🌟姬松茸椰子黄耳竹笙炖汤

好足料!好饮!返到屋企都唔特别口渴,证明冇咩味精!

🌟前菜:罗马番茄藜麦配胡麻酱

🌟前菜:四喜烤麸

🌟素腊肠猴菇花菇煲仔饭($198)

🌟和风照烧汁素鳗鱼薄饼($188)

🌟宇治抹茶千层班㦸
唔甜好味!

🌟杏汁椰香红豆糕
好重杏仁味,比平时特别!

🌟餐饮:苹果芦荟冰茶

🌟餐饮:咸柑橘蜜

服务都好贴心,我话个位风好大,姨姨就帮我关细左

天 · 悠蔬食 (荃湾)
荃湾杨屋道18号荃新天地2地下G08-11号舖