2018-09-30 3328 浏览
总店事隔十年后第二次再嚟(九龙湾店也有去过),我们叫了四𩠌一汤一甜品。例汤系粉葛赤小豆排骨汤,味道够浓又清甜,好饮,唯一系汤可以再热啲,排骨太碎,但已经好得。围头五味鸡 ,鸡非常入味够晒嫩滑而很多汁,但系偏肥,皮下脂肪都几多,而且毛仲拔唔干净,系好食但卖相要注意一下。化皮乳猪件,乳猪皮够松化,都是偏肥,皮下脂肪很厚,但份量不算太多。马拉盏通菜鲜鱿,味道够晒香浓,啱晒重口味朋友,即叫即炒上碟时非常热,通菜份量算多,鲜鱿又够长,食到一半依然热辣辣,值得一赞。顺德榄角骨,哩个系等得耐少少,但上碟热辣辣一定系即整,味道香脆软滑,还有很多蜜糖,所以非常野味,配饭一绝,下次嚟可再encore, 推介王。猪油捞饭,猪油好香烧猪味,同出面啲猪油捞饭唔同,零舍香浓而唔觉肥腻,再配佢地自己出嘅头抽,直头系perfect match ^ ^ 😋😀👍奶黄马拉糕,叫了半份,即叫即蒸,椰汁味非常香浓,马拉糕亦很软绵绵,必食推介。总舍嚟讲比上一次嚟进步了,绝对有下次 ^ ^ 😋😀👍

总舍嚟讲比上一次嚟进步了,绝对有下次 ^ ^ 😋😀👍

2018-09-29
  • 顺德榄角骨