2018-11-18 2831 浏览
元朗食burger既餐厅唔多,食过几次觉得呢间质素唔错又坐得舒服,呢日朋友话入元朗揾我食野,知佢中意食西野就带佢黎试下~餐厅走美式风格,四周都有涂鸦、用色偏向鲜艳缤纷,俾人一种玩味轻松既感觉。仲有窗边吧枱,可以睇住街景食野,相当写意。定价唔贵,最平$68已经有选择,之前食过份量都几大黎得cafe点少得炸鱼薯条,呢度既鱼柳都好好好好大块大到差啲见唔到啲薯条。炸得好金黄香脆,虽然唔算好厚肉,但鱼肉湿润滑口,唔会好散。主打既大汉堡,要分开食先食到,厚到无可能一啖咬哂咁多层汉堡扒好重牛味,调味略微咸左啲,但同芝士一齐食中和返。中间仲夹左酸瓜,食起黎带点酸味令整体无咁漏。面包搽左牛油再烘,香口啲,如果可以脆身少少无咁烟韧口感就更好茄味突出,酸中带微辣,食得出加左芝士,味道惹味香口。旁边仲有好juicy既车厘茄,一吉落去咇汁,好新鲜除左面头两只虎虾外仲有几只虾碌,几好𩠌虾碌好食过虎虾,新鲜啲肉质实啲。一排无黎水准依旧,仲系咁大份抵食,两个人差啲食唔哂,希望一路keep住就唔洗出到好远食

仲有窗边吧枱,可以睇住街景食野,相当写意。

定价唔贵,最平$68已经有选择,之前食过份量都几大

脆鱼薯条

黎得cafe点少得炸鱼薯条,呢度既鱼柳都好好好好大块
大到差啲见唔到啲薯条

炸得好金黄香脆,虽然唔算好厚肉,但鱼肉湿润滑口,唔会好散
纽约双层八安士牛堡

主打既大汉堡,要分开食先食到,厚到无可能一啖咬哂咁多层

大虎虾罗勒鲜茄意粉

茄味突出,酸中带微辣,食得出加左芝士,味道惹味香口。

旁边仲有好juicy既车厘茄,一吉落去咇汁,好新鲜

除左面头两只虎虾外仲有几只虾碌,几好𩠌
虾碌好食过虎虾,新鲜啲肉质实啲。

2018-11-17
脆鱼薯条