2021-12-08 38 浏览
今日嚟北角食晚餐,电气道近AIA呢边开咗一间白色装修主题嘅西餐厅,晚餐都系$55起,见几抵食就试吓啦。装修简约,入面都坐得几舒服,仲要唔使加一服务费。照烧鸡扒火山乌冬🍜呢个石头锅乌冬有四种汤底可以拣:大阪黑蒜豚骨汤;超浓蕃茄味增汤;北海道咖喱汤;黑松露菇菌豚骨汤。我就拣咗黑松露汤底,个汤底好清好香黑松露味😋,乌冬爽口弹牙,配菜都几多,有豆芽,粟米,鱼片同菇等等。鸡扒系分开上的,上来嘅时候真系吓亲,真系好厚好大块😍,有个成只手咁大,外皮加咗芝麻同黑椒加埋照烧汁烧到好香,内里肉汁Juicy,真系值回票价😆泰式冬阴功软壳蟹意粉🍝呢个泰式冬阴功酱汁混合西式意粉煮法好创新,意想不到咁好食,意粉软硬适中,冬阴功酱汁酸酸辣辣好开胃😝,除咗原只炸软壳蟹,意粉里面仲有丝丝嘅蟹肉,软壳蟹系即炸既,外皮好香脆,不过粉浆略嫌厚咗啲啲,食起嚟嘅时候比较油热情果冷泡高山乌龙🍹酸酸甜甜好开胃,不过热情果味比较浓,盖过咗乌龙茶嘅茶香玫瑰花茶🍵:有淡淡的玫瑰花味,茶香都唔错

照烧鸡扒火山乌冬🍜

照烧鸡扒火山乌冬

泰式冬阴功软壳蟹意粉🍝
泰式冬阴功软壳蟹意粉

热情果冷泡高山乌龙🍹
酸酸甜甜好开胃,不过热情果味比较浓,盖过咗乌龙茶嘅茶香
热情果冷泡高山乌龙

玫瑰花茶🍵:
有淡淡的玫瑰花味,茶香都唔错
玫瑰花茶

照烧鸡扒火山乌冬