2017-02-16 606 浏览
本来想去苏豪食越南粉,点知撞正公司高层,薯蓉队长为免食到周身唔志在,于是行落d继续揾食,见到对面马路有间红当当既餐厅,好抢眼,于是冲左入去食。被安排坐系bar台,见到眼前有几棵写住「博多葱」,咦!叫个香葱拉面先,本来想食猪骨汤拉面,不过落单时,侍应讲左句「我地呢到出名食虾汤,要唔要试下?」好啦,转駄食虾汤!碗面一放系面前已经闻到好大阵虾味,而且碗面比我想像中多葱,钟意食葱既就觉得好正,因为可以啖啖汤都有葱,饮一啖汤,入口已经好大阵虾味,不过佢就唔系浓汤果种好杰身既质地,所以虽然第一啖好浓虾味,过左阵已经好似无晒味。要赞一赞个面,我拣左普通面身,煮得刚好,唔好过硬/太软,而且无皂水味(系呀,试过食一碗劲种皂水味既日本拉面😰)同埋佢个汤都唔系好油,唔会食完好滞。原来佢有杯面出,不过唔知香港店有无得卖呢?
原来佢有杯面出,不过唔知香港店有无得卖呢?