2013-11-08 8683 浏览
呢间系我短期内最快返兜既食肆, 因为上次同一班朋友食完 (个餐冇影相), 真系好回味, 尤其是订左一只乳猪 - 皮脆肉嫩, 个4只猪脚仔先系珍品~ 个晚食得太开心, 所以朋友邀约食饭, 我即刻提议黎呢到食啦, 又可以试下其他菜式!2个人可以叫既唔多, 不过我地2个都冇理, 想食咩就食咩, 唔理食唔食得晒~ 一碟叉烧, 一个蟹砵, 一个菜加一个糯米饭, 呵呵, 点可能食得晒呀~叉烧好食, 落左过多既蜜糖, 甜到不得了, 不过上台都仲少少暖, 咁就真系几吸引! 菜系上汤什箘鲜腐竹浸菜, 一个锅又咁多样野食, 我最钟意系鲜腐竹同豆腐, 好滑。个蟹砵系精粹, 个砵头唔系大个, 不过蟹既精华入晒落去, 蛋汁都唔多, 佢基本上系 "屈" 左只蟹系入面, 之后已经冇多余既位置, 咁蒸出黎, 又食到蟹肉, 又唔过火, 又有蛋香, 呢个真系好~ 秋冬天当然想食糯米饭, 真系用左几多时间黎炒, 都几粒粒分明, 腊肠多, 料足, 好味! 当然我地2个人系唔会食得晒啦, 佢今日就成为左我既午餐啦~我仲未试佢个煲仔饭餐, 睇黎可以再去多一次, 呵呵~
我仲未试佢个煲仔饭餐, 睇黎可以再去多一次, 呵呵~
上汤什箘鲜腐竹浸菜
蟹砵