2024-01-04 28 浏览
香港专门售卖龙虾包/海鲜包的地方好少,原来尖沙咀K11 Musea就有一间。小店地方唔大,只有几张bar椅,但店舖的装修好有特色,模仿一只船咁,配合返海鲜的主题,感觉都几有特色。外籍店主服务态度亲切友善🥰❇️Lobster Roll Set 龙虾包套餐 (包沙律、饮品),另加周打蚬肉汤▶️嚟到当然要试下招牌的龙虾包啦!个包系新鲜即制,面包外层咬落好香脆,食落味道甜甜地,亦食到牛油香味。入面用上加拿大龙虾,龙虾拆咗肉,唔会好大旧容易食,但龙虾肉满满,混入沙律酱但又唔会觉得好腻。入面亦有大大片生菜,同时亦附上柠檬可以按喜好加入龙虾肉中,令味道及口感更丰富😋▶️跟餐的沙律都几大碗,而且好新鲜▶️周打蚬肉汤材料丰富,有薯仔亦有好多蚬肉粒,入口creamy而且好香浓蚬肉鲜味,都几好饮!整体来讲,食物质素唔错,价钱合理,钟意食海鲜的朋友要嚟试下!

▶️跟餐的沙律都几大碗,而且好新鲜

2023-12-28
用餐时段