边个话要炎炎夏日先可以食雪糕☀️😝!秋冬之前叹返杯gelato过下口瘾都系好正🍦❤!但其实咩系gelato🍦♡?其实gelato指意式雪糕,是一种低脂含量的雪糕,口感比起一般雪糕更加绵密细腻,咁系因为制造过程以低空气含量手工制成,所以食落真系同普通雪糕好唔同架😆!呢间xtc gelato🍦我听人讲睇人食就多 不过自己真系无正式食过一次~呢间雪糕店既雪糕系每日新鲜制造🍦,佢大约每几个月会更换一次新的口味,口味的选择种类都多,上次去食一共有大约有20种味可以拣❤🍦!严重选择困难症既我真系左睇右睇都唔知食边只味好♡😝😝~最后就买咗2只比较classic,2只比较少见既味去同朋友一齐试❤🍦!-♡🍦薄荷朱古力味+石板街味($50)好明显呢个系一个朱古力控既选择😂🙈🍫!)薄荷朱古力好surprised!雪糕既薄荷味道好突出,食到喉咙超凉爽,仲有好多碎朱古力夹系入面,一边食一边咬到一粒一粒咁好滋味🍫😆。而石板街味,朱古力味道香浓,但唔系死甜个种,雪糕入面有好多nuts,每一啖都食到口感好丰富❤!-♡🍦开心果味+蓝莓芝士蛋糕味($50):开心果口味唔系度度有所以系必试😆~最满足系觉得佢每一啖既整啖雪糕都
边个话要炎炎夏日先可以食雪糕☀️😝!
秋冬之前叹返杯gelato过下口瘾都系好正🍦❤!
但其实咩系gelato🍦♡?
呢间雪糕店既雪糕系每日新鲜制造🍦,
严重选择困难症既我真系左睇右睇都唔知食边只味好♡😝😝~
🍦薄荷朱古力味+石板街味($50):
(好明显呢个系一个朱古力控既选择😂🙈🍫!)薄荷朱古力好surprised!雪糕既薄荷味道好突出,食到喉咙超凉爽,仲有好多碎朱古力夹系入面,一边食一边咬到一粒一粒咁好滋味🍫😆。而石板街味,朱古力味道香浓,但唔系死甜个种,雪糕入面有好多nuts,每一啖都食到口感好丰富❤!
🍦开心果味+蓝莓芝士蛋糕味($50):
开心果口味唔系度度有所以系必试😆~最满足系觉得佢每一啖既整啖雪糕都充满开心果碎肉,真系好足料好好味❤🍦!而蓝莓cheesecake味,又系觉得几特别先叫💙,cheesecake味道完美呈现系一球雪糕度,味道没有丝毫偏差,真系唔知食紧蛋糕定雪糕咁🍰🍦🤣🤣!芝士味食完都唔觉得饱济,蓝莓味道鲜甜,mix埋一齐都系perfect match❤!
-♡
呢间雪糕真系几好食wo😝!
去开尖沙咀附近无论同朋友出街定情侣拍拖都可以考虑下黎呢度买杯雪糕一齐enjoy下🍦❤🙌🙌!
薄荷朱古力+石板街
开心果+蓝莓芝士蛋糕