2019-06-23 570 浏览
大埔好多小店,好多嘢食,今次呢一間地方比較細,坐得好迫,唔係好傾到計🤢但係食物質素唔錯,叫咗個胡椒豬肚雞湯,我覺得有少少味精重口味,如果講到明唔用味精,或者無咁咸就更好,不過胡椒味好足,雞肉份量好多,豬肚冇怪味,處理得好好好軟熟,讚!雖然係跟飯,但係都係好想試佢喇沙手工面,所以加$5轉左自製手工麵,覺得個湯底嘅香味超正,椰香好香好濃郁,非常值得一試!手工麵口感唔錯但係偏軟身左少少~不過喇沙就當然同胡椒豬肚有少少衝突哈哈哈🙈 朋友嘅花雕醉雞,雞肉唔算太滑,但係勝在非常入味,酒味balance剛剛好,值得一試~ 佢講到明冇用味精,非常之甜嘅粟米蘿蔔湯,跟餐嘅例湯質素來講幾好,下次都會再encore!飲品柚子蜜好稀唔洗試😹😹😹

飲品柚子蜜好稀唔洗試😹😹😹