2024-04-04 424 浏览
大半年前曾经到访过呢间《FRITES Belgium on Tap》,当时只系为咗行完会展揾间餐厅坐低休息唞唞,行吓行吓就发现咗呢间外表好特别,内里好似去咗哈利波特世界咁,真心觉得呢间餐厅好靓,令到我留下深刻印象!仲记得当时每人嗌咗一杯饮品同一份小食,然后望住隔篱台,「好大兜青口㖞🌝好似好正咁,可惜而家饱咗啦,下次一定要试试先❣️」就因为有呢个想法,今年生日决定再嚟多次,就系为咗要食青口🤭今次系为咗庆祝小妹生日,所以叫咗一直都好想试的青口Mussel Pots,男朋友话平时食得牛扒太多,今次特别啲要试下香肠、意大利粉,然后再每人一杯饮品,就系咁五样嘢都可以食到好饱🤣🤣Hoegaarden Mussel Pots 1/2kg $265呢度嘅青口锅系有分1kg同埋半kg嘅,问过职员究竟半kg即系几多呢?佢话两个人够晒食。除咗一锅青口外仲配有一片手工酸种包及一份薯条配蛋黄酱,呢款Hoegaarden啤酒口味青口较为特别,新鲜食材用冇咁浓味去制作,可以突出其鲜味🥰果然无拣错味道😝The Good Wife Sausages $255「呢一饼香肠」,点解用个饼字去形容佢呢?因为佢外形排到好似蛇饼咁

The Good Wife Sausages $255
「呢一饼香肠」,点解用个饼字去形容佢呢?因为佢外形排到好似蛇饼咁😆!肉质鲜嫩好食呀,香肠下面仲盛载住薯蓉同埋洋葱汁,十分滋味😋

Spaghetti Aglio & Olio $145
香蒜炒意粉,都够两个人分享,都算对得住个价钱嘅😊

🍻 Leffe Blonde 330ml $90
呢个牌子比较少见,所以就试吓,原来呢款啤酒麦香系相对重,同有少少涩味。

Mocktail: One More Please $70
(Peach, Cranberry, Pineapple)
酸酸甜甜好大杯,只杯好靓㗎,杯脚系仙人掌🌵,就好似仙人掌开花咁🩷

青口嘅口味有六款可以拣:分别有招牌忌廉、蕃茄味、地中海风味、Hoegaarden风味、白酒,以及喇沙味!而且佢逢星期一仲可以优惠价任食青口😎!唔使担心,除咗星期一优惠其他日子都会有特定嘅优惠架,详情可以参阅返佢哋嘅网站或者餐牌😊😊

呢间餐厅环境又靓,服务又好,食物质素都唔错,已经谂定圣诞节要再嚟同男朋友撑枱脚啦😍😍😍
Spaghetti Aglio & Olio
Hoegaarden Mussel Pots 1/2kg