2018-08-15 1308 浏览
上次食过铜锣湾分店之后觉得几好食 今日同朋友行东角嘅时候 就再翻挞多一转 喺午市呢啲个个打工仔放lunch嘅繁忙时段一样受欢迎 一样咁多人 不过相比起铜锣湾呢度就有派筹嘅服务 等咗几分钟就已经可以入座就算未入过去食 亦都可以喺门口嘅大餐牌谂定食啲咩先侍应带咗我去两个人嘅位坐低 顺便点咗个秘制特色牛骨汤河HKD62 顺便加多28蚊升级多个香芒椰汁糯米饭 侍应同我推荐佢哋嘅魔法梳打 见到餐牌上面写咗有我最钟意嘅青柠 梗系要试下秘制特色牛骨汤河HKD62。牛肉汤声称煮咗超过十个钟 配菜就有 牛肉 牛丸 牛腩 牛柏叶。 其中我认为份量比较多嘅系 牛肉 比较少嘅系牛柏叶 牛丸有两大粒 牛腩都有几嚿。 虽然汤底我觉得冇乜特别 不过胜在配料肉香突出 唔会有雪藏味。夹起时候 我睇错咗以为系啲河粉未熟 见到有少少透明 食咗先知道原来系洋葱丝来lol 河粉 洋葱 傻傻分不清。洋葱丝份量唔少 同牛肉汤配搭起上嚟几夹。另外值得一赞嘅系牛肉 畀我嘅感觉有少少似生牛肉汤河嘅牛肉片 成熟状态啱啱好唔会好老。当然要嗌埋我最钟意嘅芒果糯米饭 因为呢度嘅椰浆绝对唔会落得孤寒 而且食起上嚟好方便 一啖一件 好似一口牛咁样
就算未入过去食 亦都可以喺门口嘅大餐牌谂定食啲咩先
秘制特色牛骨汤河HKD62
。洋葱丝份量唔少 同牛肉汤配搭起上嚟几夹