2019-05-23 50 浏览
🌟请立即关注 IG:eat_neverland 获取饮食资讯🌟伦哥尚品火锅私房菜 (观塘)阔别左伦哥有两年,因为佢啲位实在太难book😂而我又唔系早早谂定食咩嘅人😉😌需知道食嘢系好睇心情㗎嘛!👀估唔到伦哥系观塘开咗间大分店。容易book左好多。见到6位嘅卡位仲会有道趟门,私隐度高。抵赞。连加1 每人除返$355.5,当中包左,前菜:木耳同麻酱豆腐。中菜:花胶鲍鱼同粉丝蒸圣蛏子。日菜:刺身拼盘。鸡煲同火锅🍲。 无限时,火锅部份食物任食。相信我,其实食完佢上枱嘅嘢已经饱到上心口。任食部份系无需要encore😂前菜味道系大路野😆,中菜有火喉,保持到中菜馆特色(我哋挂住影相,姐姐仲提我地要趁热食。贴心❤️)。刺身劲新鲜厚身,好鲜甜。鸡煲上枱需要焗8分钟,每2分钟一打开炒一炒。放心店员见到你鸡手鸭脚就会过嚟帮你😂冇问题!鸡煲惹味,鸡肉实净,莞西味好香。🙃但略嫌有少少唔够入味,我建议大家可以焗多阵先食。😋食到一半可以加埋猪皮鱿鱼牛柏叶炒,吸晒鸡煲精华,同样惹味,但会比较油腻因为吸左煲底啲油。食完个鸡煲再打边炉,姐姐话温泉鸡汤底四个人免费,少过四个人要加钱嘅,咁我哋啱啱好四个人梗系叫个温泉鸡,感觉上抵

伦哥尚品火锅私房菜 (观塘)

连加1 每人除返$355.5,当中包左,前菜:木耳同麻酱豆腐。中菜:花胶鲍鱼同粉丝蒸圣蛏子。日菜:刺身拼盘。鸡煲火锅🍲。 无限时,火锅部份食物任食。
花胶鲍鱼
粉丝蒸蛏子
刺身拼盘

小辣鸡煲

食完个鸡煲再打边炉,姐姐话温泉鸡汤底四个人免费,少过四个人要加钱嘅,咁我哋啱啱好四个人梗系叫个温泉鸡,感觉上抵左😝。其实系椰子鸡汤底,超甜,椰子🥥味重。滋补靓汤,个个都争住饮咗两碗。

温泉鸡

有冬瓜圈住🤔圈外温度唔高大约69-70度,圈内就滚到卜卜卜。所以快熟嘅食物可以摆喺圈内,慢煮就摆圈外。😗呢个食法几盏鬼。

海鲜拼盘:鱼虾蟹蚬类,好新鲜。牛肉😍肉味香浓有厚度,虽然唔可以任食,👀但岩岩好每人分到几块,少食多滋味。

其他火锅配料都系:饺子🥟响铃、鱼皮、午餐肉、丸、鱼滑、菜。都好味👍。

无限时间关系,同朋友倾完饿就食食完饱又倾过。

红糖冰粉

花胶鲍鱼