2025-07-20
睇飲食節目介紹呢度好似佢個名咁「有鑊氣」,睇到好吸引好想食,於是我就約埋三五知己嚟食。呢度果然有驚喜,我哋叫嗰幾樣餸菜都好有鑊氣,都幾好食。黑鑽脆豆腐($88):外皮炸到脆卜卜,內裡白滑綿密,具有獨特嘅口感。冰震咕嚕肉($188):外脆內嫩、外冷內熱、酸甜酥脆、肉汁豐溢,帶來豐富嘅口感層次。椒鹽鮮魷($102):外酥內嫩,鮮甜美味,爽口,彈牙,加上椒鹽,非常惹味。小炒皇($118):主要食材有韭菜花:清脆鮮嫩。腰果:香脆可口。紅椒:清甜爽脆乾魷魚、銀魚仔、蝦乾:有海鮮嘅鮮美。菜脯粒同XO醬,進一步提升醬香味和鹹鮮味。
呢個菜式有多重口感,而且非常豐富,惹味香口。酸菜魚 - 大($328):有桂花魚同鱸魚選擇,我哋選擇食鱸魚,肉質爽脆、鮮甜、嫩滑,酸辣湯底夠正宗,麻辣味較重,啱晒我口味。✨整體:地方比較細,座位比較迫,唔適合一大班人嚟食。呢度真係好有鑊氣,價錢又合適,值得嚟食。
呢度果然有驚喜,我哋叫嗰幾樣餸菜都好有鑊氣,都幾好食。
小炒皇($118):主要食材有
韭菜花:清脆鮮嫩。
腰果:香脆可口。
紅椒:清甜爽脆
乾魷魚、銀魚仔、蝦乾:有海鮮嘅鮮美。
菜脯粒同XO醬,進一步提升醬香味和鹹鮮味。 呢個菜式有多重口感,而且非常豐富,惹味香口。