2024-02-23 511 浏览
之前同过朋友食The Jang,试过啲烤肉四人餐都唔错,今次试吓带未食过嘅朋友一齐试吓。原来呢排又新出咗套餐,不过今次系二人份量,费时左谂右谂,我地决定直接叫呢个餐感觉方便啲。头盘先上咗4小碟前菜,除咗有常见嘅泡菜,仲有切条嘅鱼糕、沙律同虾干拌葱,水准都正常。1++韩牛及锅物套餐 $458/两位用韩牛白泡菜寿司.伴有芥末蘑菇酱,加埋寿司一齐食好过瘾,有啲刺鼻感.寿司饭唔同平时日式醋饭寿司,反而有啲似粥嘅质感,但食落又无散开.韩牛加白泡菜食落无咁油腻三合一(韩牛/带子/蘑菇).摆盘吸引.带子同蘑菇份量都唔少,带子虽然未至于超厚切,但食落口感都算新鲜.韩牛轻轻炙烧就食得,牛味唔算超重但又未至于好淡,食落都唔会无咬口𩽾𩾌鱼伴蚬及蔬菜豆腐锅伴乌冬.额外加配$68升级咗呢个海鲜锅配乌冬.海鲜配料都唔少,𩽾𩾌鱼都几多,鱼肉厚身.海鲜汤清清地几好,无乜额外调味料嘅感觉.细细煲二人分享啱啱好韩国蜜桃奶昔.本身惊味道偏淡,但估唔到桃味比士多啤梨味浓.底部桃肉颇多,建议拌匀先饮,桃肉食落都唔太假味韩国草莓奶昔.士多啤梨果肉颜色鲜艳,但味道无想似中酸甜,有少少被奶味盖过.两杯奶昔嘅奶味都偏重,另附一小件酥皮

1++韩牛及锅物套餐 $458/两位用
韩牛白泡菜寿司
.伴有芥末蘑菇酱,加埋寿司一齐食好过瘾,有啲刺鼻感
.韩牛加白泡菜食落无咁油腻

三合一(韩牛/带子/蘑菇)
.摆盘吸引

𩽾𩾌鱼伴蚬及蔬菜豆腐锅伴乌冬
.额外加配$68升级咗呢个海鲜锅配乌冬
.海鲜配料都唔少,𩽾𩾌鱼都几多,鱼肉厚身
.海鲜汤清清地几好,无乜额外调味料嘅感觉
.细细煲二人分享啱啱好

韩国蜜桃奶昔
.本身惊味道偏淡,但估唔到桃味比士多啤梨味浓
.底部桃肉颇多,建议拌匀先饮,桃肉食落都唔太假味

韩国草莓奶昔
.两杯奶昔嘅奶味都偏重,另附一小件酥皮饼仔几好食
2024-02-22