餐厅: 沙田凱悅酒店咖啡廳
资讯:

2022-11-07 768 浏览
应该都有五六年冇入过嚟呢度食自助餐,成日都去沙田18食,但偏偏冇机会食呢个咖啡厅,见到身边朋友呢排话有新嘅Menu,非常之吸引,于是就约埋朋友试一试,咁多年冇见,冇退步之余反而更加吸引。先提下大家,记得呢个全新自助晚餐只系限定周末推介五六日先有,唔好订错呀。佢地提供全新未见过嘅即制菜式,三款重点菜式登场时就如Hyatt平时风格,敲钟通知全场。白兰地火炙芝士白汁焗龙虾基本上全场都排,铺上芝士白汁烤至金黄色,即场加上白兰地后点火,我就系睇见呢个咁精彩嘅场面俾佢吸引到嚟呢度食自助餐。厨房仲有户外个个都影个个都排嘅烧牛扒,户外位置烧烤炭炉,烧个件斧头扒真系超靓,而家温度同肉嘅质感都系刚刚好,上次去过黄金海岸同样都有户外烧牛扒,呢到嘅更加好食,更加吸睛。中式厨房嘅花胶同鲍鱼绝对有JW自助餐俾到我嘅感觉,如果你识食,你可以叫佢煮个蛋面就可以造一个美味的鲍汁鲍鱼花胶捞面,呢个唔驶听敲钟就可以食到。仲有扣肉,牛仔骨,水煮牛肉都不能错过。冻厨房除左冻海鲜又龙虾又蟹脚又帆立贝又虾又翡翠螺都一定食唔切之际,佢都有敲钟,即场切油甘鱼刺身,虽不是厚切但好肥美,搭配清新的紫苏青酱好有omakase嘅感觉,当然除左

冻厨房除左冻海鲜又龙虾又蟹脚又帆立贝又虾又翡翠螺都一定食唔切之际,佢都有敲钟,即场切油甘鱼刺身,虽不是厚切但好肥美,搭配清新的紫苏青酱好有omakase嘅感觉,当然除左佢之外,仲有好多刺身俾你选择,还有烟三文鱼一定要食。

冻厨房仲有麻酱鸡丝拌鲍丝,24 个月西班牙白毛猪有骨火腿同蜜瓜都系我食冻厨房首选,另外芝士selection比起一般餐一餐厅都多,芝士迷一定不能错过,仲有冻肉,少啲食力都唔得。

热厨仲有数之不尽咁多嘅串烧,又有羊架,香肠,猪,鸭肝,最爱海鲜汁北海道元贝长通粉,逐份即炒,饱都要试下。

甜品都好多元化,不过前段太饱我唔食得多,即制鲷鱼烧,绿茶古早蛋糕,黑森林雪糕等等,我个人反而最爱即整嘅pancake,加上简单朱古力花生酱,已经好好食,特别注意佢地系用上罗汉果糖,不含卡路里及零糖份的特质,令人觉得食自助餐都健康D。