餐厅: 南海一號
资讯:

2019-06-18 1481 浏览
之前响公司一直话要食南海一号,大家都讲左大半年,寻晚终于齐脚啰,8个女人仔去食好西😎同事book左7点半,枱号No.43因为有个路痴同事唔识路,唯有早啲带佢到餐厅先,上到去我地好似大乡里咁不停影相🤣我当然顺便出去阳台呼吸吓【空气】先啦!首先我觉得餐厅个景的确唔错,我地张枱亦都比较近玻璃位置,望出外面都算清楚,行出阳台都系几步路今餐有同事请食,当然由老板话事点菜,我地净系负责食😋😍叉烧真系好入味又啖啖肉,而且仲好淋身😋蒜泥白肉腩肉都切得几薄,如果再多啲蒜泥就更加正🙂干肉炒椰菜呢道菜都炒得干身无乜汁,但都只算普通🙂花雕醉鸡呢道醉鸡一上菜打开盖时,闻到酒香味,但到食时鸡肉反而食唔到酒味,我个人有点失望,但鸡肉尚算嫩滑😯蟹肉炒桂花银丝呢碟直头成碟打包,所有人都唔多欣赏,大家都觉得无味道😍鱼虾蟹粉丝煲呢个就非常好食,味道香浓惹味,好快清碟🙂川汁脆皮鱼嗯……呢道鱼个汁实在怪怪鸡鸡咁,幸好鱼肉滑身😍鲜肉小笼包叫左4笼,我一个人都食左3只,小笼包多汁皮薄,呢个坚好味🤐羊肚菌红烧豆腐呢道豆腐我无食到,真系唔知好唔好食呀🤣不过同事以为羊肚菌系云耳木耳之类㖞🙂炒通菜味道不过不失,份量就唔多😍龙虾泡饭一锅龙虾
同事book左7点半,枱号No.43
今餐有同事请食,当然由老板话事点菜,我地净系负责食😋

😍叉烧
真系好入味又啖啖肉,而且仲好淋身
😋蒜泥白肉
腩肉都切得几薄,如果再多啲蒜泥就更加正
🙂干肉炒椰菜
呢道菜都炒得干身无乜汁,但都只算普通
🙂花雕醉鸡
😯蟹肉炒桂花银丝
呢碟直头成碟打包,所有人都唔多欣赏,大家都觉得无味道
😍鱼虾蟹粉丝煲
呢个就非常好食,味道香浓惹味,好快清碟
🙂川汁脆皮鱼
嗯……呢道鱼个汁实在怪怪鸡鸡咁,幸好鱼肉滑身
😍鲜肉小笼包
叫左4笼,我一个人都食左3只,小笼包多汁皮薄,呢个坚好味
🤐羊肚菌红烧豆腐
🙂炒通菜
味道不过不失,份量就唔多
😍龙虾泡饭
一锅龙虾汤泡饭,8个人分,每人先分得大半碗左右,真系唔够食,当然我觉得好味先咁讲啦😂
😊即烧片皮鸭
临上菜时比我地过目睇过成只烧鸭,片完之后份量都唔算太多,味道唔差既,只系我就觉得鸭肉都系片得过厚,另外我几欣赏果笼皮既放置方法,一块皮配一张纸,咁样唔会令皮痴住晒👍
😍忘记左杯罗汉果饮品,好好饮,好浓好够味
整体黎讲呢餐算唔错,除左食饭仲有地方可以睇下夜景影吓相,黎紧圣诞节左近,我会同屋企人再黎食既😋
今晚呢餐埋单4200有找,除返8个人,每人都系500零蚊左右,唔算太贵(今晚有老板请食,我裤头除松左就有🤣🤣🤣)

靓景

密汁叉烧+蒜泥白肉