2022-12-05 164 浏览
呢間燒味舖,開張一個月試咗兩三次,啲嘢食質素真係無得頭。即使午市最忙既時段,嘢食嘅質素有少少浮動,但仍然跑贏同區大部份所謂嘅「高級燒味舖」。而且仲未提佢哋啲飯嘅價錢,下午茶最平$42就食到個燒味飯,仲要跟埋小食有嘢飲。即使午市去食飯都只係$45一個單拼飯,簡直係同區超值之選。我暫時試咗燒鵝、油雞、腩叉,同埋燻蹄。燒鵝夠味又夠肥,油得嚟又唔怕太肥膩,啲皮又夠脆,外賣飯盒$45都食到咁嘅燒鵝,都唔知邊到可以搵到咁嘅質素。油雞就夠色又夠香,肉質嫩口,隻雞啱啱好熟,保證唔會靭,咬落去既有雞肉嘅肉汁,仲有啲豉油嘅甜香味,實在難得。至於腩叉,其實佢地係用燒腩仔嘅腩肉,但係用叉燒嘅做法嚟整,出到嚟夠哂甘香,但係會有少少膩,唔係個個啱食,不過呢一款唔係度度有,值得一試。到最後個燻蹄,第一啖食落去雖然一般,但係㗳真啲又食到佢哋用咗酒去浸啲燻蹄,雖然用酒去浸係基本中嘅基本,不過呢間係我食過咁多間燒味舖入面,唯一一間可以食到呢啲多層次嘅味到,十分推薦大家試一試。美中不足嘅係佢地出餐嘅時間需時,唔似其他燒味舖即叫即有。不過個人嚟講都明白嘅,畢竟每碟都係精品,可以理解。

2022-12-05