2023-04-18 530 浏览
今朝同屋企人食完个好丰富嘅早餐之后就出咗去尖沙咀行街,所以去到下昼四点几嘅时候就开始肚饿🫣 反正行到攰攰地,就求其喺尖沙咀揾间茶餐厅,坐低食个靓靓下午茶😌极品厚猪扒配薯条 + 冻柠茶 ($51 +$3)黎到呢间声称系厚猪扒专门店,一定要试吓佢哋嘅招牌厚猪扒!果然冇令我失望!🤩 厚猪扒好大块,煎香左两面之余咬落去好淋好Juicy🤤 除左无筋之外,入面一啲都唔柴!超好味😋!薯条🍟份量&味道正常,不过我要赞一赞店员嘅服务态度好好,当我话想要多包茄汁🍅嘅时候,有两个店员都听到,而且佢地既反应得好快,各自拎左两包茄汁俾我🤣 沙爹牛肉面配嫩滑炒蛋及蒜茸厚多士 + 冻柠茶 ($49 +$3)我成日都觉得沙嗲牛肉面系早餐menu先会有既食物😆 原来下午茶都有得食🤭 沙嗲牛肉嘅份量都算多,牛肉咬落无筋,味道都唔错👍🏻 滑蛋同厚多士系分开碟上的,但系我挂住食,唔记得咗影相😆😆😆 炒蛋真系几嫩滑,但多士我无食到,comment唔到🤪

极品厚猪扒配薯条 + 冻柠茶 ($51 +$3)
极品厚猪扒配薯条

沙爹牛肉面