2015-09-19 1120 浏览
本来一心系想去南记既,但系去到无位,而我又只得一个钟时间食饭,所以友人就提议行上一层食风月堂。入到去睇个午餐menu,最平都要$98加一,过百蚊食个lunch,在我而言实在太奢侈,不过既然都坐低左就试下吧,心谂唔系伏就好了。最后叫左个榄油三文鱼砚肉天使面$98餐汤同沙律二选一,我拣左沙律,虽然价钱偏贵,但系个餐真系好丰富!首先黎左个牛油餐包,可惜唔系暖粒粒,只不过系普通面包无咩特别。沙律就有两只虾同少少芒果肉,食落就唔似新鲜芒果,不过配埋芥末蜜糖,整体都算不错。轮到主菜天使面,有点意外既系份量颇多,三文鱼一啲都唔腥,仲有好多蘑菇同蚬肉,而且唔算太油又好开胃😋友人叫左个烧春鸡徳国肠配薯菜,薯角好香脆,唔会又油又林,鸡肉唔粗糙又唔硬,配黑椒汁绝对好食!至于肠仔就同平时食的一样,不过不失。食完个主菜其实已经好饱,但系个餐仲有个雪糕窝夫。虽然系跟餐既甜品,但绝对唔马虎!雪糕我拣左豆腐味,豆味好香,食一淡已经爱上了。不得不赞个窝夫,外脆内软,好香牛油味,配上雪糕简直一流,饱都想食都几个😆顺带一提,餐饮叫左杯杂果宾治个人觉得味道麻麻,但友人就觉得好好饮,但口味既野因人而异,不妨试试🙆🏻

入到去睇个午餐menu,最平都要$98加一,
过百蚊食个lunch,在我而言实在太奢侈,

餐汤同沙律二选一,我拣左沙律,
虽然价钱偏贵,但系个餐真系好丰富!

友人叫左个烧春鸡徳国肠配薯菜,
薯角好香脆,唔会又油又林,
鸡肉唔粗糙又唔硬,配黑椒汁绝对好食!
至于肠仔就同平时食的一样,不过不失。

顺带一提,餐饮叫左杯杂果宾治

个人觉得味道麻麻,但友人就觉得好好饮,
但口味既野因人而异,不妨试试🙆🏻

2015-09-19
  • 雪糕窝夫