2020-05-17 1015 浏览
今个星期日趁疫情稍缓,同老婆系将军澳闲逛,去到宝琳揾Tea食时发觉原来系新都城一期地下开左Coffee Art,之前系观塘都食过一次,意粉同咖啡都相当出色,而且价钱贴地,咁啱见到当然要入去叹返个Tea先啦。😆Coffee Art将军澳分店地方唔大,不过座位宽敞舒适,而且景观开扬,加上简约低调嘅装修,非常富有高级咖啡店嘅格调。我地两个点左一个Tea set同一个All day menu set share食,野饮我拣左我最爱嘅Latte,老婆就饮伯爵红茶。😁Latte $25跟餐加$25配的Latte拉花非常靓,咖啡带有烘焙味,加上鲜奶,口感绵滑。😋三重蟹肉意利粉(蟹籽、蟹肉、珍宝蟹棒)$98老婆最爱食蟹,二话不说就选蟹肉意粉,餐厅好大方,意粉上有三条珍宝蟹棒,再舖上大量蟹籽,顶层放蟹肉,意粉的忌廉酱汁入口creamy,味道微甜,意粉爽口弹牙挂汁,配上蟹籽卜卜的口感好食,而蟹肉和蟹棒都好好食,老婆话呢碟意粉性价比好高。😌烟三文鱼mini all day breakfast $50Tea set嘅迷你all day breakfast都好丰富,有烟三文鱼、牛奶滑蛋、牛油法包和杂菜沙律,滑蛋

Latte $25

三重蟹肉意利粉(蟹籽、蟹肉、珍宝蟹棒)$98

Tea set嘅迷你all day breakfast都好丰富,有烟三文鱼、牛奶滑蛋、牛油法包和杂菜沙律,滑蛋蛋味香浓,半生熟口感好幼滑,配以比较浓味嘅烟三文鱼同柚子沙律菜,味道层次非常丰富。👍🏻

热伯爵红茶

埋单每人只系$95,性价比唔错👍🏻