2011-09-23 17 浏览
事隔多时,再度帮衬 <中华草本茶集> ! 记得上次老板娘推介仙草鲜奶俾我! 今次专程走嚟一试!估唔到几个月无帮衬,连老板娘都认得我呀!仲话认得我件衫!劲呀! 可能系 7:00 左右关系,所以只得佢一个!我仲问佢好好记性那个男店员系咪放假?原来真系放假!几惊佢无做呀!我帮衬咁多间台式奶茶店,只得佢认得我之余,仲记得我饮咩!仙草鲜奶 $16 (中杯装)1 分钟就有,等得算快! 听闻「仙草」系仙人所赐嘅奇草,英文译名为 Herbal Jelly ,亦系台湾著名小食之一;仙草冻系将仙草汁冷却,去暑意之余亦带来凉意!卖相好似凉粉咁啡黑色,味道比较凉粉容易入口!仙草甘苦略带甜味!质感好似稀汪汪嘅 Jelly ;腍腍地!滑溜溜!一啜即跣入喉咙。 不过,被鲜奶味盖过!饮哂成杯真系好饱!
事隔多时,再度帮衬 <中华草本茶集> !
记得上次老板娘推介仙草鲜奶俾我!
今次专程走嚟一试!

我喜欢这个梅花架
风水摆设
仙草鲜奶 $16 (中杯装)
1 分钟就有,等得算快!

不过,被鲜奶味盖过!饮哂成杯真系好饱!
仙草鲜奶
仙草甘苦略带甜味!质感好似稀汪汪嘅 Jelly
2011-09-21
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
仙草鲜奶
风水摆设