2023-04-06 499 浏览
餐厅有最低消费-每张枱$400(星期日夜晚去),但冇喺门口当眼位置标明,menu都冇写,落单前店员亦冇提醒。两个人叫左一个辣炒猪肉饭同一个杂菜炒粉丝,直到上左菜,先有店员走黎讲餐厅有最低消费!后来发现只系贴左张A4纸喺一边墙作提示,餐厅环境昏暗,顾客未必会见到!餐厅应该一早提醒顾客有最低消费,畀顾客考虑清楚。我地问店员A:最低消费系咪已经包埋10%服务费,佢话系。于是我地叫多两杯嘢饮,又畀店员B话仲系未够数,结果我地又要再改单,到底店员之间有冇沟通好呢?由于最低消费系按枱计,即使每人叫左一个主食都唔够数,就焗住叫多个芝士泡菜煎饼,最后根本食唔晒要拎走。对餐厅唔老实嘅表现感到非常失望!食到一肚气!唔会再帮衬。