2021-05-11 790 浏览
难得平日假期☺️一早起身拉住男朋友去小区发掘吓啲新开嘅小店😍 趁未多人知道,食咗先😙😙 今次就嚟到屯市新屋苑嘅商场Cafe😎Cafe提供食物嘅款式都几多几齐全,早餐/沙律/汉堡/小食都有齐哂😋而且名称都好特别,好得意😝🍳 Hong Kong Breakfast ($108)身为香港人,当然要叫返份香港早餐😉又一丰富嘅早餐,但加入香港元素😙有我地平时成日食嘅粟米片,仲有港女最爱嘅Parma ham同烟三文鱼😋面包系酥脆嘅牛角酥,再加埋脆卜卜嘅薯角,大满足嘅早晨🤗🤗🥑 Portobello 九龙坑山 ($78)见到人地食觉得太吸引🤤作为肉食兽嘅我地都要放弃肉肉burger😂 但冇后悔,果然好好食🤤 面包烘得香脆,大啡菇又好香,切片牛油果够哂熟,配上蕃茄同蔬菜好清新🥬 仲有一圈生洋葱,爽甜中带辛辣,好刺激🤣☕️ Flat white ($35)咖啡香浓幼滑,唔酸👍🏼 奶泡够挺身,拉花饮到最后都保持到😆🍵 Green tea latte ($42)正正常常嘅抹茶奶,但茶味偏弱,奶味相对浓啲Cafe空间唔算大,但对外系望住单车径,感觉非常悠闲阔落😊 更设有一枱室外座位,当时正有食客带同🐶用餐,好欢乐

Hong Kong Breakfast

🍳 Hong Kong Breakfast ($108)
Portobello 九龙坑山

🥑 Portobello 九龙坑山 ($78)
Flat white

☕️ Flat white ($35)
咖啡香浓幼滑,唔酸👍🏼 奶泡够挺身,拉花饮到最后都保持到😆

🍵 Green tea latte ($42)
正正常常嘅抹茶奶,但茶味偏弱,奶味相对浓啲

Cafe空间唔算大,但对外系望住单车径,感觉非常悠闲阔落😊 更设有一枱室外座位,当时正有食客带同🐶用餐,好欢乐好chill🥰
Hong Kong Breakfast
Portobello 九龙坑山