2025-08-02
同朋友好耐無見,大家又好鍾情食日式野,於是帶左佢地去我其中一間飯堂,因為呢間餐廳保持到食物一貫嘅高水準,而且環境舒適,大家可以好放鬆咁傾偈。⭐海苔芝士海膽卷呢個啱晒做前菜,海苔脆卜卜,包住芝士同埋流心海膽,雖然係邪惡咗少少,但係真係好好食😋。⭐白鯛薄切刺身啲鯛魚片片都晶瑩剔透,配埋個酸汁,即刻將魚嘅鮮味提升咗,一睇就知師傅刀工唔簡單👍。⭐海膽吞拿魚壽司吞拿魚同海膽嘅組合真係無得輸,入口即化,仲夾咗啲香蔥同芝麻,令到口感更加豐富🤤。⭐東洋卷我勁鍾意呢個東洋卷,出面好少地方有得食!用薄餅包住肥美嘅鰻魚、牛油果同埋卜卜脆嘅飛魚子,再加埋沙律醬一齊食,正呀👍!⭐燒物我哋叫咗好多嘢,有燒牛舌、燒豚肉蘆筍、燒雞肉明太子、燒羊架,仲有汁燒原隻日本魷魚。佢哋嘅燒物一向都好高質,唔洗我多講,啲朋友食完都話我介紹得好。⭐薄煎日本蠔配雜菇呢個又係另一道出色嘅菜式!啲蠔用薄煎嘅方法,一啖咬落去,又鮮甜又多汁又香脆,真係令人覺得好幸福🥰。⭐手打稻庭烏冬最後我哋叫咗呢度嘅招牌菜之一,手打稻庭烏冬,嚟個perfect ending。師傅仲好細心咁將啲配料放喺碟邊,等我可以自己DIY,啱晒我口味👍。
⭐海苔芝士海膽卷
⭐白鯛薄切刺身