2020-02-21 1425 浏览
呢排疫情严重,个个都留喺屋企 返工,又唔使返学😒想去做运动你健身房都唔开🙄唯有出去行下跑下步 🏃就畀我哋发现有呢间屯门咖哩屋!!!间间餐厅都冇人,但系呢间食饭时间就全院满坐好奇心驱使之下今晚一于去试下1) 咖哩角:其实我从来都未食过,今次系第一次。里面主要系薯仔同埋豆+咖哩味,刚刚炸起非常香口2) 咖哩羊:来到时候非常细兜,收80蚊即刻个心唔高兴😑不过食咗一啖之后就觉得好值得!真系几好食,一啲都唔骚。里面大概有十粒八粒羊粒3)咖哩牛脷: 当你以为咖哩牛脷同咖哩羊是同一种咖哩味,你错了!颜色都有点不同,咖哩牛脷比较辣,牛脷非常厚,呢个好好食4)Tandoori chicken : 又咸又干!如果我下次去会食chicken masala5)Roti : 用好多牛油整嘅,点咖哩相当好食,呢度做得唔错。6) Garlic naan: 一盒有四片,做得唔错又系点咖哩一流7) 蒜蓉炒椰菜:正常水准,捞饭好食啲8) Saffron rice 印度饭: 见到saffron呢只字就好想试,因为系好珍贵嘅香料。来到之后同预期有少少出入,印度米长而且一粒粒干身,捞饭都可以接受。
好奇心驱使之下今晚一于去试下

咖哩角

咖哩羊

咖哩牛利

4)Tandoori chicken : 又咸又干!
如果我下次去会食chicken masala
Tandoori chicken