2018-11-20 13 浏览
作为喺佐敦工作嘅我当然知道之前喺油麻地既<Plato>食物有水准又好吃。虽然最近餐厅搬咗去吴松街近九龙公园🌲𠮶边扩充,系就系离公司远左少少,不过绝对值得行远D过去食饭嘅。🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️搬咗铺之后地方大咗好多,装修亦更加靓!🌷🌷🌷餐厅入边宽敞光猛✨,空间感好够,可以好舒服地咁享用晚餐。👍🏻👍🏻👍🏻〈忌廉蘑菇汤〉我哋叫左两个晚餐套餐,先来不用加钱的忌廉蘑菇汤🍄。虽然唔使加钱但也不是马虎行货。饮落好香滑🥛,而且有大量菇粒,口感和味道都不错。👍🏻👍🏻👍🏻〈法式龙虾汤〉🦞心思思用18蚊将另一个餐汤将转为法式龙虾汤。😅虽然要加钱但系绝对值得,龙虾汤🦞超浓厚而且有虾膏嘅甘香,好好饮。😋😋😋〈德国咸猪手〉谁说两个女孩子就不会吃咸猪手🐷,识食一定啖啖肉🤪🤪🤪咸猪手🐷嘅外皮又薄又脆劲香口,电视话斋:真系好似薯片🥔咁脆啊。😂😂😂味道不会过咸,肉质亦唔会腌到死死实实,餐厅仲一早帮手拆晒肉出嚟,可以大口大口啖啖肉的吃,超爽快。🤪🤪🤪〈鲜芦笋拿破仑天使面〉鲜芦笋🌱虽然大条但系幼嫩无渣,配以色彩鲜艳的青黄椒🦜在蕃茄酱🍅天使面衬托下,更显鹤立鸡群。✨✨✨爽滑弹牙的天使面🍝每一条也沾有浓浓的拿

搬咗铺之后地方大咗好多,装修亦更加靓!🌷🌷🌷

忌廉蘑菇汤

〈忌廉蘑菇汤〉
升级法式龙虾汤

〈法式龙虾汤〉🦞
德国咸猪手

〈德国咸猪手〉
谁说两个女孩子就不会吃咸猪手🐷,识食一定啖啖肉🤪🤪🤪

鲜芦笋拿破仑天使面

〈鲜芦笋拿破仑天使面〉

爽滑弹牙的天使面🍝每一条也沾有浓浓的拿破仑番茄酱汁🍅,味道微酸,正好平衡一下刚才猪手的肉肉感。🐷🐷🐷
川宁芒果草莓茶

〈川宁芒果草莓茶〉🍵
最近天气转凉,餐茶都不想饮冻饮料,喝个甜甜的水果茶也不错❤️
酸酸甜甜的芒果🥭草莓🍓茶就正合我口味,采用<川宁>的茶包,有名有姓品质保证。👍🏻👍🏻👍🏻
川宁柠檬生姜茶

〈川宁柠檬生姜茶〉
友人啲生姜茶🍵还加了片柠檬🍋,既可以中和生姜的辛辣感亦能增加水果的清甜味,饮后好暖身呢。🧣🧖🏻‍♀️🧣
朱古力心太软伴雪糕

〈朱古力心太软伴雪糕〉
女生👩‍❤️‍👩的聚餐又怎可以没有甜品作结??爆浆的朱古力🍫心太软伴以香滑雪糕🍦为我们的晚餐甜美作结❤️❤️❤️

搬铺后食物依然出色👍🏻,用餐地方就更大更靓更舒适,下次如果近近地同同事聚餐,绝对会再来。😆😆😆
2018-11-03
忌廉蘑菇汤