記得好幾年前,經常過嚟食,覺得性價比都幾OK嘅。今日故地重遊。去到門口見到自助販賣機溶溶爛爛,午膳時間間餐廳都冇乜人。一行二人入去,個阿姐比一張紙,睇完之後我自己再攞多一張,剔完之後交俾佢,第一下就俾佢check點解要攞兩張紙,咪俾咗一張你寫晒咪得囉。心諗,拉麵舖一張紙一個餐,要加錢愛其他餸都有得剔,正常不過。佢轉頭就問我,個蛋加喺邊一份度。心諗張紙咪已經剔左,一紙一餐就係咁嘅用途。轉頭又問我可樂係一罐定兩罐,我忍唔住話,張紙咪寫咗囉。佢全程厭世Mode,好似入嚟打攪佢咁。唔知啲沙律可唔可以攞,我冇take沙律吧加$35 ,我就問佢,沙律吧加$35係包咩?佢話,你唔使加㗎啦。咁姐係點?我想不碗飯又得唔得?廚房入邊個男人就嗌出嚟話唔使加$35都可以要呢啲。個阿姐真係九唔搭八。另一方面,衛生環境都係好惡劣,始終嗰啲肉會令舖頭多油煙,周圍都係黐立立,好多漬同污糟,冇服務可言,自己拎餐,自己拎餐具,自己拎食物。餐具好多漬,又有污糟邋邋遢遢咁。好彩暫時都未肚痛。沙律吧嗰啲唔好講啦,唔好有期望就得。我覺得個價錢同啲肉嚟講都OK嘅,只係服務極度差,衛生極度惡劣,個阿姐懶到出汁,所以都費事清潔。估計係

我覺得個價錢同啲肉嚟講都OK嘅,只係服務極度差,衛生極度惡劣,個阿姐懶到出汁,所以都費事清潔。估計係已經比呢對老夫妻頂咗手,求其搵啲嘢打發下時間咁。
2025-05-16