2024-04-27 109 浏览
喺尖沙咀附近行完街同朋友食夜晚,见到依间Plato入面都几多人,同埋个二人餐都好似好抵食。二人套餐嘅选择都有好多,我同朋友前菜就叫咗烟三文鱼凯撒沙律,餐汤喺甘笋汤。主食就叫咗波士顿龙虾龙虾汁意大利饭,同埋澳洲肉眼牛扒,仲包两杯饮品,我哋拣咗水果冰茶,食完之后仲有甜品拣,蛋糕同埋Movenpick雪糕,我哋就拣咗朱古力雪糕。头先佢个前菜沙律性价比高,冇谂过咁大兜,沙律嘅配菜都有好多,同埋好重芝士粉。主食个波士顿龙虾龙虾汁意大利饭,只龙虾都整得好食,肉质嫩,有膏,唔错。另外个龙虾汁都鲜甜,唔会太腻,意大利饭嘅份量亦都足够。朋友嘅澳洲肉眼牛扒都处理得几好,见佢剪得好嫩口,配菜个焗薯都几好食,整体嚟讲唔错。