2010-08-05 2 浏览
今日本黎好开心,老公今日放假黎接我收工。老公见我唔系咁舒服, 建议不如食乌冬, 我谂起之前经过尼间野, 好似唔使等位咁, 咪话去呢间啰, 点知........其实之前都觉得有d奇怪, 见佢d价钱又唔系贵, 但好以无咩人食咁 (尖沙咀度度都排一餐架嘛)环境呢度都算唔错, 个楼底几高, 张枱都ok大, 同人搭枱都唔会觉得好迫不过唔明点解d工作枱会放系咁当眼既地方~坐低叫左一只温泉蛋,一个肠,一个芝士年糕, 老公叫左一个黑豚肉窝饭, 我叫左个虾野菜天妇罗乌冬温泉蛋~劲熟, d蛋白已经熟到九成, 似溏心蛋多d肠:全晚最好味, 热辣辣,不过d肠有d油, 吸下会好d芝士年糕:芝士味不错, 但年糕完全无咬口, 一咬即断, 无哂年糕既依un感虾野菜天妇罗乌冬: 个天妇罗卖相几特别, 但一入口成层粉, 又痴到实一实, 可以掉得死人。 天妇罗但无天妇罗汁跟? 好奇怪, 问佢攞, 佢话有。点知个汁甜到呕, 完全唔知咩黎, 呢旧野我放弃左

不过唔明点解d工作枱会放系咁当眼既地方~

天妇罗乌冬

温泉蛋~劲熟, d蛋白已经熟到九成, 似溏心蛋多d
肠:全晚最好味, 热辣辣,不过d肠有d油, 吸下会好d
完全唔知咩黎, 呢旧野我放弃左

谂住个乌冬会好正, 赞歧出品嘛, 虽然赞歧出名依un. 但唔好d乌冬未熟
就当依un啰, 仲有白心的~~
, 面质一d都唔爽口弹牙, 仲要系暖的,
唔系热的。 街市十蚊既o当o当乌冬仲好食过佢

食到呢度, 个经理先行埋黎讲我老公个饭无哂啦~~
, 你唔好埋单先讲, 落左order咁耐先知卖哂。但个经埋讲完就算, 行左去,完全唔会问人想唔想落过第样order. 当然, 咁既质素, 我地点会再落。

难得开开心心同老公食饭, 搞到佢咩都无食过~~

呢间野, 唔会再有下次~~
楼底几高
好当眼既工作枱
好熟的温泉
成晚最好味既肠
几有心思既设计
完全无咬口既年糕
十级难食既杂菜虾乌冬
2010-08-02
$50 (宵夜)
楼底几高
好当眼既工作枱