各位甜食控注意啦~今次帶大家去咗一間超有心思嘅中式糖水店,推開門就聞到陣陣芝麻香同果香,裝修仲好有懷舊feel,即刻睇下今次試咗邊三款招牌甜品啦~**冰糖燉木瓜|滋潤度爆燈の美人湯**一上枱就仙氣滿滿!原個木瓜燉到軟淋淋,入面仲有雪耳~🥄 湯汁清甜得嚟帶淡淡木瓜香,雪耳索晒湯汁超爽滑!最正係用匙羹輕輕一刮,木瓜肉就化開,滋潤到不得了~💦 食完成個人都覺得皮膚變水潤,絕對係養顏首選!**🌟楊枝甘露|芒果柚子の戀愛故事**呢碗絕對係打卡之王!💛甜度滿分~柚子肉粒粒爆汁,西米煮得啱啱好Q彈!最驚喜係加咗少少椰奶同柚子蜜,味道層次豐富到尖叫~😱 仲有芒果粒同柚子肉鋪到滿瀉,每啖都係幸福滋味!**🖤生磨香滑芝麻糊|黑鑽石の誘惑**每日新鮮石磨製作,熱辣辣上枱仲冒煙~💨 芝麻香濃到隔離枱都聞到!質地滑溜到似絲綢,完全冇渣!甜度剛剛好,仲有少少核桃碎增加口感~🌰養生又美味!👵#中式糖水 #養顏甜品 #少女食評 #香港美食 #打卡必食

**冰糖燉木瓜|滋潤度爆燈の美人湯**

**🌟楊枝甘露|芒果柚子の戀愛故事**