2019-03-12 531 浏览
今日下午5點只有一個人比緊錢買嘢,竟然冇人排隊,企喺側邊等食物就有3個人,我抱住BB諗住冇乜人,過去買咗手撕雞腸粉+粢飯,買完之後,後面有6個人排隊,我企喺側邊聽到D人都係買手撕雞腸粉+燒賣、手撕雞腸粉、手撕雞撈麵呢D,等咗15分鐘左右,我覺得唔對路,排我後面D人都已經拎曬食物走了,再過多5分鐘,即已等了20分鐘,只淨番我和另一個買3盒外賣嘅喺度等緊,我忍唔住上前問下收錢嗰個阿姐我D嘢到未(係有禮貌地問,冇動氣的),但竟得到以下對話😒!阿姐好唔耐煩咁答我:『而家咪嚟緊囉!』我:『咁麻煩你,唔該我想加D甜醬』阿姐即刻好唔高興咁話我:『我哋D腸粉唔落甜醬㗎喎!』我:『下?我一直買開都有加㗎喎⋯⋯』阿姐繼續好唔高興咁話:『咁你落單嗰陣唔出聲?宜家又要我打開個蓋去加醬!⋯⋯⋯⋯⋯⋯』阿姐一直喺度話我唔早出聲要加甜醬,直到佢見到老闆娘企咗喺佢隔離,佢竟然笑笑口爆咗句:『我都係提醒下你啫!』我:『唔該你喎!不過如果你心情唔好就唔好返工喇!』🤦🏻‍♀️呢D阿姐真無敵!如果落單時一定要講埋要唔要甜醬,咁其實你哋喺問客要唔要辣嗰陣都可以問埋!重點係唔應該咁樣去怪個客!!等嘅時間已經夠長!服務態度又差、食物

阿姐好唔耐煩咁答我:『而家咪嚟緊囉!』
我:『咁麻煩你,唔該我想加D甜醬』
阿姐即刻好唔高興咁話我:『我哋D腸粉唔落甜醬㗎喎!』
我:『下?我一直買開都有加㗎喎⋯⋯』
我:『唔該你喎!不過如果你心情唔好就唔好返工喇!』

重點係唔應該咁樣去怪個客!!

等嘅時間已經夠長!服務態度又差、食物質素又大不如前,個粢飯竟然係冇乜涵㗎!以後都唔會再幫襯了!!
粢飯
外卖自取